Ny Mazda CX-50 lanceret

Mazda North America Operations har i dag præsenteret en ny SUV, Mazda CX-50, der udelukkende skal sælges på det nordamerikanske marked. CX-50 er den første Mazda-model, der fra januar 2022 skal bygges på en ny fabrik i Huntsville, Alabama, som Mazda har opført i et joint venture med Toyota. Fabrikken har en årlig kapacitet på 300.000 biler (150.000 biler til hver).

Mazda CX-50 placeres over Mazda CX-5 i det amerikanske modelprogram. Den deler platformsarkitekturen med Mazda3 og Mazda CX-30 og kan i første omgang udstyres med to varianter af en Skyactiv-G 2.5-liters benzinmotor og firehjulstræk. Senere suppleres der med elektrificering.

Mens Mazda CX-50 udelukkende skal sælges i Nordamerika, rettes fokus i Europa mod to SUV-modeller, der bygger på Mazdas nye, store platformsarkitektur: Mazda CX-60 introduceres i 2022 med plugin hybridteknologi og en ny generation af 6-cylindrede rækkemotorer kombineret med et 48V mildhybridsystem. En version af samme bil med tre sæderækker og plads til op til 7 personer støder til senere. Den kommer til at hedde Mazda CX-80.